Скандинавско вдъхновение

събота, 1 февруари 2014 г.
От няколко години следя развитието на скандинавското чудо iamamiwhoami. Без съмнение музиката им е особено пленителна и магична. Както писах в предишния си пост - Песен на седмицата, информацията за самата група е доста ограничена. Но. Сега искам да говоря малко и за талантливата й създателка Jonna Lee.

 Jonna Emily Nilson Lee е родена в Linköping, Швеция. Започва проекта, наречен iamamiwhoami, заедно с още няколко талантливи музиканти от групи като The Knife и The Cardigans. Групата пази в тайна почти всичко свързано с нея, като отказва договори с водещи звукозаписни компании и медии. Всичката им музика и клипове са качени в youtube за свободно гледане и слушане.

клик на снимките за по-красивичко!

Освен невероятните мелодии и глас на Jonna Lee, правят впечатление и уникалните видеа, заснети към всяко едно парче. Декори, дрехи, грим, всичко е доста необичайно и интересно сред всички посредствени видеа, които ни залива телевизията.
Бюджетите им са малки, не са използвани скъпи материали. Всичко е много просто, лесно и достъпно.
Самата Jonna Lee е също интересна според мен. Не е страховита красавица, но е адски чаровна.
И всичките дрехи и грим, които използва за имиджа на групата й отиват адски много. Колкото и "мръсна" да е, или прекалено "чиста", визията й никога не може да се обърка с друга.


През 2010 година, Jonna Lee създава и свой лейбъл, наречен To whom it may concern.
Ако още не сте я преслушали и видяли - ТУК е мястото.
Лично аз съм много впечатлена от тази мадама и определено влиза в графата ми за уникални и особено яки вдъхновения.







1 коментар:

  1. Многоо ми харесва цветът на косата и с бялото палтенце където е :)
    Кефи ме яка е :)

    ОтговорИзтриване