Vday?

петък, 14 февруари 2014 г.

И ето го този сърцат ден, който никога не съм разбирала. :)


Разбира се, всеки си има право да празнува каквото си иска. Аз празнувам Свети Патрик да речем. Но днес не мога да избера Св. Валентин, пред Св. Трифон Зарезан.
Дразни ме всичкото розово и червено навсякъде. Хора през 3 метра продават сърцевидни балони с хелий на тройни цени. Цветарите ликуват и потриват доволно ръце, на също завишените си цени. Девойки в гимназиална възраст пищят по тротоарите, гушнали плюшени пеещи сърца от намалението в Лидъл. Боклуци от червени хартийки и розови лентички се търкалят навсякъде по земята...
Защо е цялата тая истерия? Ден като ден! Не виждам какъв е проблема утре или след седмица да подариш цветя на любимата или да направиш мил жест. Защо точно този един ден в годината (който избута любимия празник на виното) трябва да си доказваме любовта под формата на подаръци? И да се надпреварваме, кой повече пари е изхарчил и т.н.
Аз не ги разбирам тия истории, както казах - всеки си избира какво да празнува. Аз снощи получих мило и любимо лаленце от годеника ми. Ей така. Без повод. Както всеки един подарък от него.
Ще пия една чаша вино и ще заспя сладко, сладко още преди Сънчо.
А до тогава - Гръмпи Котката ще се погрижи да внесе още малко майтап в днешния слънчев и любовен ден! :) Обичайте се, това е важното! Не само днес. Всеки ден! Пък си го показвайте както искате. ;)10 коментара:

 1. Благодаря! Вече не се чувствам хейтър! :-)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Че то няма лошо и да се чувстваш хейтър.. на мен май редовно ми се случва.. :D

   Изтриване
 2. И аз съм по същия начин. А картичките с grumpy cat са страхотни!

  ОтговорИзтриване
 3. На мен тези празници са ми много ясни. Всичко е една машина за пари, писнало ми е да ни вкарват чужди празници, а нашите с всяка година се стопяват и забравят от младите... Права си че човек не трябва да показва любовта си само с пари или един път в годината.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Радвам се, че с всяка година по-здравомислещите хора стават повече! :)) <3

   Изтриване
 4. валентинките с grumpy cat са скандални :D
  много съм ти благодарна, че ги сподели <3

  ОтговорИзтриване